Võimlemispidu toob teisipäeval Tamme staadionile üle 2200 lapse ja noore

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu võimlemispidu 2017.
Tartu võimlemispidu 2017. Foto: Margus Ansu

Teisipäeva õhtul algusega kell 19 peetakse Tamme staadionil järjekordset suurt Tartu võimlemispidu. Sedapuhku kannab etendus pealkirja «Käänulised teed».

Staadionimurule on oodata enam kui 2200 eri vanuses liikujat. Esindatud on kümme Eesti maakonda.

Esitusele kaheksa efektsete kujundite ning emotsionaalse loomuga masskava. Lisaks on kavas mitu meelelahutuslikku laadi etteastet külalisesinejatelt, näiteks võimlemisklubilt Janika, Tähtvere tantsukeskuselt, tantsukoolilt Shate ja võimlemisklubilt Rütmika. Meeleolu loovad kaitseväe orkester ja Laulupesa laululapsed.

Esimene Tartu võimlemispidu toimus 1933. aastal Tamme staadionil ning traditsioon taaselustati pärast pikka pausi 2012. aastal.

Korraldusmeeskonna teatel soovitakse iga-aastaste võimlemispidudega näidata noortele, et võimlemises peitub liikumine ja liikumises peitub rõõm, et koostegemine ja koosolemine on mõnus vaba aja veetmise võimalus. «Haarame etendusse nii professionaalseid võimlejaid kui lapsi ja noori, kes ei tegele igapäevaselt võimlemisega ega spordiga. Võimlemispidu näitab neile, et liikumises ei pea tingimata peituma sportlikud eesmärgid, vaid see võib pakkuda ka lihtsalt rõõmu. Võimlemispeol osalemine ei sõltu laste ja noorte haridusest ega sportlikust võimekusest, vaid heast tahtest,» seisab sündmust tutvustavas infos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles