Ülikool valis Pärnu kolledži direktoriks Garri Raagmaa

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Raagmaa
Garri Raagmaa Foto: Marko Saarm / Sakala

Tartu ülikooli senat kinnitas reedel Pärnu kolledži direktoriks regionaalplaneerimise dotsendi Garri Raagmaa. Uus direktor asub ametisse esimesel juulil.

Direktorikohale oli kolm kandidaati: TÜ regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa, Innovation Procurementi juhtimiskonsultant Maritana Sedõševa ja kolledži praegune direktor Henn Vallimäe.

Eksperdikomisjon tegi senatile ettepaneku teha valik Garri Raagmaa ja Henn Vallimäe vahel.

Komisjoni juhtinud sotsiaalteaduste valdkonna dekaani professor Raul Eametsa sõnul oli tegu kahe võrdselt tugeva kandidaadiga. «See, et senat hääletas Raagmaa poolt, ei ole väga üllatav, sest komisjon hindas kahe kandidaadi võimalusi suhteliselt võrdseks. Tõsi, natuke oli komisjoni sümpaatia Garri Raagmaa poole kaldu, aga see vahe oli väga väike,» ütles Eamets. «Garri kasuks räägib kogemus samal ametikohal ning visionääri ja kohaliku elu edendaja maine. Henn Vallimäe kiituseks tuleb öelda, et ta on suutnud kolledži finantsseisu kontrolli all hoida, arendada uusi õppekavasid ja kolledžit kindlal käel juhtida. Ta on olnud hingega ameti juures ja esindanud kolledži huve valdkonna esindusorganites konstruktiivselt. Suur tänu talle sotsiaalteaduste valdkonna poolt.»

Garri Raagmaa peab kolledži arengusuundadest oluliseks tulubaasi kasvatamist nii teadusprojektide, ettevõtlusuuringute kui ka kohaliku omavalitsuse senisest suurema kaasamise abil. Kolledži õppetöö ja teenused võiksid praegusest rohkem keskenduda teenuste juhtimise ja turismivaldkonnale. Akadeemilise taseme tõstmiseks tuleks Raagmaa hinnangul kaasata õppe- ja teadustöösse rahvusvahelisi külalisõppejõude ning tihendada koostööd TÜ sotsiaalteaduste valdkonnaga. «Kolledž ei tohi olla koht, kust diplomi lihtsalt kerge vaevaga kätte saab,» rääkis Raagmaa.

Garri Raagmaa on kaitsnud 2000. aastal Tartu ülikoolis inimgeograafia erialal doktorikraadi ning töötanud samas ülikoolis lektori (1996–1997), teaduri (1998–2001, 2010–2011) ja dotsendina (alates 2011). Ta on olnud nelja doktorandi ja 12 magistrandi juhendaja ning avaldanud 49 teaduspublikatsiooni, neist kümme viimase viie aasta jooksul. Raagmaa on olnud edukas teadusprojektide täitmisel ja taotlemisel. 1997. aastal oli ta Tapa linnapea ja aastail 2001–2009 juhtis ta samuti Tartu ülikooli Pärnu kolledžit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles