Tantsusportlaste suur mõõduvõtmine leiab aset taas Tartus

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsusport on üks vaatemängulisemaid võistlusi: suled, litrid, kivikesed, frakisabad, meik ja soengud!
Tantsusport on üks vaatemängulisemaid võistlusi: suled, litrid, kivikesed, frakisabad, meik ja soengud! Foto: Kristjan Teedema
  • Tartu Ülikooli spordihoones stardib enam kui 700 paari.

26. mail leiab Tartu Ülikooli spordihoones maailmakarika etapp võistlustantsus - WDSF Tartu Open 2018. Rahvusvaheline võistlus kevaditi toimub Tartus juba üheteistkümnendat korda, ja kolmandat korda leiab siin aset ühtlasi MK etapp.

Võistluse korraldajad on Martin Parmas ja Gerli Padar  koostöös Eesti Tantsuspordi Liidu,  WDSF-i ehk Maailma Tantsuspordi Föderatsiooniga ning tantsukooliga Prestige.

Martin Parmase sõnul osaleb võistlusel enam kui 700 startijat.

«Välispaare on hästi palju ja kaugemad tulijad on seekord Kreekast ja Aserbaidžaanist,» rääkis ta. «Konkurents on rahvusvaheline juba alates  tulevikulootustest ehk kõige pisematest mudilaste ja laste klassi algajate tantsupaaridest. Võistlusi hindavad kohtunikud üheteistkümnest riigist.»

Parmas lisas, et juba kogenud tantsusportlastest tulevad võistlema erinevais vanuseklassides maailma paremikku kuuluvad Eesti paarid Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova, Madis Abel ja Aleksandra Galkina, Ilja Rotar ja Silvia Susanne Barjabin, Robert Veide ja Amanda  Rebeca Padar,  Andreas Lepiste ja Sofia Dzevulskaja.

Võistlused leiavad aset ülikooli spordihoones Ujula tänaval.

«Natuke keerulisemaks teeb sellel aastal olukorra spordihoone saalide remont, mistõttu tuleb võistlus kolida kergejõustikuhalli,» rääkis Parmas. «Olud ei ole nii harjumuspärased kui eelmistel aastatel, aga meil tuleb hakkama saada, sest juba traditsiooniks kujunenud Tartu võistluse vastu on suur huvi ja seda oodatakse väga.»

Korraga võisteldakse kahes saalis. Ühes võistlevad tulevikulootused ehk algajad lapsed alates viiendast eluaastast ja Eesti karikavõistlustest osavõtjad E-, D- ja B klassi paarid.

Teises saalis tantsivad hommikupoolses osas C klassi paarid.

Kell 12 algavad maailmakarikavõistluste eelvoorud. Avatseremoonia on kell 16 ja võistluspäev ise kestab vähemalt kella 22ni. Postimees vahendab MK etappi otsepildis.

Rohkem infot www.tartuopen.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles