Legendaarne Tartu söögikoht peab konkurentsi tõttu kolima

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalal tõmbasid buldooserid Võru tänaval majad numbritega 83 ja 85 maatasa. Nende asemele ehitatakse kiirsöögikoht Sirius.
Sel nädalal tõmbasid buldooserid Võru tänaval majad numbritega 83 ja 85 maatasa. Nende asemele ehitatakse kiirsöögikoht Sirius. Foto: Margus Ansu

Veerand sajandit Tartus Võru ja Aardla tänava ristil tegutsenud kiirsöögikoht Sirius valmistub kolima. Nimelt rajab kiirsöögikoha kõrval asuva taksopeatuse ja parkla maa ära ostnud kütuseettevõte Olerex sinna tankla ning seetõttu kaovad seal Siriuse klientide kasutuses olnud parkimiskohad.

Siriuse juht Tiit Lehto pole uue tankla rajamise pärast mingit moodi pahane. «Pigem on see hea, sest konkurents pani meid tegutsema,» ütles ta.

1993. aasta suvest saadik ühe koha peal olnud Sirius kolib üle tee, kus veel eelmisel nädalal olid püsti kaks eramut. Siriuse omanikud ostsid majad Võru 83 ja Võru 85 ära, lasid need maha lammutada ning ootavad aega, mil linnavalitsus väljastab neile söögikoha ehitamiseks projekteerimistingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles