Jõgeva kutsub Jõgeva-nimelisi sünnipäevale

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Jõgeva, Mariliis Jõgeva, Maris Jõgeva
Sandra Jõgeva, Mariliis Jõgeva, Maris Jõgeva Foto: Liis Treimann, Sander Ilvest, Mihkel Maripuu

Jõgeva tähistab sel nädalal linnaks saamise 80. aastapäeva. Ümmargusele tähtpäevale on seekord kutsutud kõik need, kes kannavad perekonnanime Jõgeva. Möödunud aasta 1. jaanuari seisuga oli selline perenimi Eestis 119 mehel ja 117 naisel.

Jõgeva-nimeliste inimeste linna sünnipäevale kokkukutsumise idee käis välja Jõgeva vallavolikogu esimees Raivo Meitus. «Oleme Jõgeva nime kandvaid inimesi registrite ja sotsiaalvõrgustike kaudu üles otsinud ning neile kutse saatnud,» sõnas Meitus.

Kõik Jõgevad on homme kella poole kaheteistkümneks oodatud sünnipäevapeo ajal ka publiku ette, kus päevajuht, esimeseks linnavanemaks Johannes Võsuks kehastunud Janek Varblas neid intervjueerib. Jõgeva-nimelised jäädvustavad end ka Jõgevale Pedja jõe äärde Eesti Vabariigi sajanda aastapäeva auks rajatavas tammikus, nimelt on neil au sinna tammesid istutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles