Tänavune Tartu rattaralli kulgeb mägiseimat rada mööda

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval ja pühapäeval toimub Tartu Rattaralli, mis muuhulgas kulgeb ka läbi Tartu linna ja toob endaga kaasa palju liikluspiiranguid.
Laupäeval ja pühapäeval toimub Tartu Rattaralli, mis muuhulgas kulgeb ka läbi Tartu linna ja toob endaga kaasa palju liikluspiiranguid. Foto: Artur Kuus

Tartust on Jõhvi 130 kilomeetrit, see tundub üsna ulmeline teekond, mida jalgrattal ette võtta, aga just nii pika raja läbivad pühapäeval suur hulk jalgrattureid, kes Tartu rattarallil oma vormi proovile panevad. Tartu rattaralli põhidistants on isegi veidi pikem, täpsemalt 135 kilomeetrit. Võrreldes varasemate aastatega on tänavune rada kõige mägisem ning nii rasket teekonda pole jalgratturid Tartu rallil varem läbi vändanud.

Näiteks sõidetakse esimest korda Nõo ja Kambja vahel künklikul teelõigul, mis on nüüd küll asfalditud. Samuti käib sõit mööda kurvilist postiteed, kuid mitte harjumuspäraselt Tartust Kanepi, vaid hoopis Ihamarust Tartu poole. Ümber on pööratud ka Valgjärve–Otepää teekond, sõidetakse Otepäält Valgjärve poole.

Mägised teed

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles