Teadlaste raskekahurvägi ootab inimesi tänavalt

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Infotehnoloogia tippkeskuse juhataja akadeemik Maarja Kruusmaa rõhutas, et paljuräägitud innovatsioon saab toimuda vaid siis, kui seda piisavalt toita.
Infotehnoloogia tippkeskuse juhataja akadeemik Maarja Kruusmaa rõhutas, et paljuräägitud innovatsioon saab toimuda vaid siis, kui seda piisavalt toita. Foto: Mihkel Maripuu

Kuhu ka ei vaata, iga asja taga on mingi teaduslik avastus, tavaliselt inimesed aga selle peale ei mõtle, tõdeb akadeemik Maarja Kruusmaa.

Akadeemik Kruusmaa on üks Eesti tippteadlastest, kes asub reedel teaduse tippkeskuste infopäeval tavalistele inimestele selgitama, millega teadlased tema juhitavas infotehnoloogia tippkeskuses tegelevad ja mis kasu tõuseb sellest ühiskonnale.

Infopäeva korraldab Tartus asuv genoomika ja siirdemeditsiini tippkeskus. Selle juht akadeemik Andres Metspalu märkis, et Eestis tegutsevad üheksa teaduse tippkeskust kohtuvad omavahel seminaridel ja konverentsidel sageli, kuid avalikkusele mõeldud infopäeva peetakse esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles