«Valus on. Füüsiliselt valus.» Elva kandi inimesed eesotsas Tõnis Mägiga on jahmunud, et keset lindude pesitsusaega tõmmati linnalähedases metsas saed käima (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärt Johanson (vasakult), Juhani Püttsepp ja Tõnis Mägi ei mõistnud otsust Peedumäe metsatukk hõredaks raiuda.
Kärt Johanson (vasakult), Juhani Püttsepp ja Tõnis Mägi ei mõistnud otsust Peedumäe metsatukk hõredaks raiuda. Foto: Sille Annuk

Männilinna Elva sümbol on alati olnud mets. Eelmise nädala alguses löödi aga linna vahetus läheduses kohalike poolt väga armastatud Peedumäe metsatuka puudesse saed ja puid langes loogu. Nüüd on mets seal hõre. Et praegu on lindude pesitsusaeg, ei mõista naabruskonna inimesed, miks pidi metsaomanik just sel ajal Peedumäe puude kallale minema.

Ligi kümme aastat Peedul elanud muusik Tõnis Mägi rääkis, et ta mõistaks, kui oleks maha võetud mõned vanad ja pehkinud puud. «Aga siin on ka päris noored maha lõigatud,» sõnas Mägi. «Valus on. Füüsiliselt valus.»

Haruldus keset linna

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles