Ülenurmel laiub maailma suurim Eesti riigi kontuur

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurmel Porijõe poldril laiub 1,5 hektaril puuistikutest koosnev Eesti kontuur.
Ülenurmel Porijõe poldril laiub 1,5 hektaril puuistikutest koosnev Eesti kontuur. Foto: Raido Prosa droonifoto

Pühapäeval istutas 150 inimest Ülenurmele maailma suurima Eesti riigi kontuuri, mis laiub ligi pooleteisel hektaril. Puudest istutatud Eesti kuju on osaühingu Prosawood kingitus Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks.

«Eesti kaardiga puust käekell on juba olemas la nüüd leidsime, et on aeg istutada puudest Eesti,» ütles märkis ettevõtmise eestvedaja, puidust aksessuaare valmistava OÜ Prosawood asutaja Raido Prosa.

Istikutest Eesti kontuuri istutas kokku ligi 150 inimest. Sellega oli soov püstitada kaks maailmarekordit: esiteks kõige suurem Eesti kontuur ning teiseks suurim istutatud riigi kontuur maailmas. Nimetatud puuistikutest Eesti asub Ülenurme külje all Porijõe kaldal. Istikute alune maa kuulub Kambja vallale.

Et OÜ Prosawood valmistab tooteid puidust, on nende eesmärk igal aastal ka loodusele midagi tagasi anda ning seega on neil iga-aastane puude istutamine juba tavaks kujunenud.

«Esimesel tegutsemisaastal ehk neli aastat tagasi istutasime umbes tuhat puud. Tänavu saame istutada juba 2900 puuistikut,» sõnas Raido Prosa.

Eesti kontuuri istutamiseks kulus 2000 puud. Ülejäänud 900 puud istutatakse Võrumaale.

Ettevõtmise eestvedaja tunnistab, et istutamistalgute mastaap tekitas korraldajates aukartust. «Tõtt-öelda oli meil veidi hirm naha vahel, kui nägime, et üritus nii paljudele korda läheb,» ütles Prosa.

Prosawoodi meeskond tänab istutamistalgutesse panustajaidning kutsub üles kõiki Eesti ettevõtted ja kollektiive leidma mooduse, kuidas Eesti loodusele ja ühiskonnale midagi tagasi anda.

«Mitte, et kõik peaksid nüüd hoolega nimelt istutamistalguid korraldama, vaid leidma oma viisi, kuidas väljendada tänu selle eest, mis on meie ümber ja kuulub meile kõigile,» sõnas Prosa lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles