Taksofirma aitab Tartu Maarja kirikut taastada

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksofirma Välk juht Rainer Kaasik(vasakul) ja linnapea Urmas Klaas(paremal) loodavad, et leidub veel ettevõtjad, kes on valmis Maarja kiriku taastamisse panustama. Oma panuse soovib anda ka Aparaaditehase restoran. Pildil Aparaadiresto grillmeister Tarvo Israel(keskel)
Taksofirma Välk juht Rainer Kaasik(vasakul) ja linnapea Urmas Klaas(paremal) loodavad, et leidub veel ettevõtjad, kes on valmis Maarja kiriku taastamisse panustama. Oma panuse soovib anda ka Aparaaditehase restoran. Pildil Aparaadiresto grillmeister Tarvo Israel(keskel) Foto: artur laugamets

Napilt aasta Tartus tegutsenud Välk Takso asub Maarja kiriku taastamist toetama. Taksofirma juht Rainer Kaasik selgitas, et iga Välk Takso lühinumbrile tehtud tellimuse eest läheb osa summast Maarja kiriku taastamiseks.

«Täpset summat me ei avalikusta, aga see algab vähemalt kümnest sendist,» lisas Kaasik.

Maarja kiriku sihtasutuse nõukogu esimees, Tartu linnapea Urmas Klaas sõnas, et iga panus on kiriku taastamiseks väga tähtis. «Kui Välk paneb täna ühe kivi kirikuvundamenti, siis on see signaaliks kellelegi teisele heale toetajale, et pangu ka nemad oma kivi siia kõrvale,» lausus Klaas.

Taksofirma juht põhjendas, et ta soovib oma ettevõttega ka midagi suuremat ära teha ning ühiskonna heaks midagi anda. «Kutsun ka teisi ettevõtteid üles kiriku taastamist toetama,» märkis Kaasik ning lisas, et on juba mõningaid mõttekaaslasi sel teemal leidnud. «Uuritakse ja küsitakse, et miks selle kiriku taastamist toetada,» sõnas taksofirma juht. Ideega on haakunud ka Aparaaditehase restoran, kelle juhid soovivad samuti kiriku taastamisse panustada.

Taksofirma Välk juht lubas, et annetavad raha kirikule seni, kuni see lõplikult valmis saab. «Alles siis, kui kirik valmis ja selle uksed valla, saame öelda, et oleme tõesti midagi ära teinud,» lisas ta.

Kaasik selgitas, et ühessegi kogudusse ta ei kuulu ning sage kirikuskäija ta pole. «Ma ei saa öelda, et ma pole usklik, aga minu usk on selle ülemise(näitab näpuga taeva poole-toim) ja minu vaheline asi,» sõnas ta.

Maarja kiriku sihtasutuse juhataja Silvia Leiaru andis lootust, et järgmisel suvel toimuvaks laulupeo juubeliks saab Maarja kirikus kontserti anda, kuid selge on, et kirik täielikult selleks ajaks valmis ei saa. «Meie suur unistus on saada kirikusaal valmis järgmise aasta novembriks,» lisas Leiaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles