Slovakkias avariisse sattunud ekskursioonibussis reisisid Tartu katoliku kooli lapsed

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus jõudis ka Slovakkia uudisteportaali Noviny.sk uudistesaatesse.
Õnnetus jõudis ka Slovakkia uudisteportaali Noviny.sk uudistesaatesse. Foto: Kuvatõmmis videost

Pühapäeva õhtul sattus Tartu katoliku hariduskeskuse 9. klassi õpilasi vedav reisibuss Slovakkias avariisse. Buss oli teel Ungari pealinna Budapesti. 

Liiklusõnnetuse põhjustas sõiduauto Škoda Octavia juht, kes ei jõudnud pärast möödasõitu tagasi reastuda ning põrkas kokku vastassuunas sõitnud Tartu koolilapsi vedava bussiga, milles oli 48 õpilast, neli saatjat ja kaks bussijuhti.

Õnnetuses said viga sõiduauto juht ning kaks kaassõitjat. Kohalikud päästjad pidid kannatanud sõiduautost välja lõikama. Ekskursioonibussis vigastatuid ei olnud.

Lapsi vedanud bussifirma AS Hansa Bussiliinid Viljandi regiooni direktori Madis Lepa sõnutsi olid kõik bussisõitjad korrektselt turvavööga kinnitatud. 

«See oli tavalisemast suurem buss, kus on üle viiekümne koha, ning selle konstruktsioon on väiksemate bussi-dega võrreldes tugevam,» märkis Madis Lepp. 

Tartu katoliku hariduskeskuse direktor Liina Tamm selgitas, et oli pärast õnnetust telefonitsi ühenduses reisil olnud õpetajatega. «Kui mõned kriimustused ja muhud välja arvata, siis lapsed viga ei saanud, ehmatus oli muidugi kõigil suur,» ütles Tamm.

Ekskursioon Budapesti jätkus mõni tund pärast õnnetust. Hotelli jõudsid lapsed keset ööd, kuid juba järgmisel päeval jätkus ekskursiooniprogramm plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles