Arvuga 11 märgistatud Inga Lunge tutvustas oma esimest raamatut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatut "Nupukas Nora" tutvustavad autor Inga Lunge (vasakult) ja joonistuste autor Kreeta Käeri.
Raamatut "Nupukas Nora" tutvustavad autor Inga Lunge (vasakult) ja joonistuste autor Kreeta Käeri. Foto: Kristjan Teedema

Näitleja ja laulja Inga Lunge jätkas kirjanduslikku tegevust, mis seni on piirdunud laulusõnade ja ühe näidendi kirjutamisega, 11 lasteloo ülestähendamise ja avaldamisega. Nende peategelased on viieaastane Nora, suur vend Karl ning isa ja ema. Inga Lunge raamatudebüüdi „Nupukas Nora“ esitlusel Tasku keskuse Rahva Raamatus istus autori kõrval pildid joonistanud Kreeta Käeri ja kõneles ka kirjastuse Tammerraamat esindajana Tiina Tammer.

Inga Lunge rääkis, et märkas oma ja teiste laste võimet teha niisuguseid tähelepanekuid, et ei olegi tarvis selgeltnägijaid, kes ütleksid, kuidas elu paremini elada. „Piisab sellest, kui kuulata oma lapsi,“ lisas ta.

Selleiselt aluselt kerkisid autorile pähe keerlema mõned lood. Eelmise aasta kevadel said need paberile. Sügisel lisandusid veel mõned, nii et kokku sai neid 11.

„11 on märgiline number,“ ütles Inga Lunge. „Meil on perekonnas niimoodi sattunud, et ema on sündinud 11. novembril, mina 11. veebruaril ja väike Nora 11. märtsil. Ja kui Tiina Tammer lõpuks küsis, kas sobib, kui minu raamatu esimene esitlus on 11. mail kell 11 lastekirjanduse keskuses Tallinnas, ütlesin ma loomulikult jah.“

Tartu Postimehe tähelepanekul ei jätnud seesama arv näitlejast kirjanikku ka kirjastamisel ja esitlemisel. Kirjastaja Tiina Tammeri ja raamatusse pildid joonistanud Kreeta Käeri ees- ja perekonnanimes on mõlemal kokku 11 tähte. Sama palju on neid esitlusel osalenud autori abikaasa Toomas Lunge nimes. 

Peategelase nime otsimiseks ei kulutanud Inga Lunge kuigi palju vaeva, vaid võttis nime, mis on talle kõige lähemal, ja nii sai ta nimeks Nora, kuigi tema tütre nimi on Nora-Ann. Kuid autor märkis, et lood ei ole tema pereelust maha kirjutatud.

Inga Lunge "Nupukas Nora".
Inga Lunge "Nupukas Nora". Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles