Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Galerii: Enn Kunila kogust koostatud näitus tuli tartlaste ette

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tartu kunstimuuseumis avati näitus «Traditsiooni sünd», mis esitab ühe võimaliku vaate Eesti 20. sajandi esimese poole maalikunstile, keskendudes Tartule kui toonaste arengute keskusele. Teosed kuuluvad kunstikollektsionäär Enn Kunilale.

Kunila sõnul on suurim väljapanek sellel näitusel 16 tööd Konrad Mägi loomingust. «Selle suure kunstniku fenomen puudutab mind eesti kunstis kõige enam. Mägi töid võib nautida lõpmatult kaua,» lisas ta.

Eero Epneri kureeritud ja Tõnis Saadoja kujundatud näitust «Traditsiooni sünd. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist» saab vaadata kunstimuuseumis (Raekoja plats 18) 12. augustini. Ilmunud on 245-leheküljeline kataloog, näitust saadavad ka audiogiid, mis jagab teoste kohta selgitusi, ja haridusprogramm erinevatele sihtrühmadele. Laupäeval kell 14 teeb näitusel giidituuri kunstikollektsionäär Enn Kunila.

Tagasi üles