Betti Alveri muuseumis saab näha Alo Mattiisenile pühendatud uut väljapanekut

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Mattiisenile pühendatud väljapanek Betti Alveri muuseumis.
Alo Mattiisenile pühendatud väljapanek Betti Alveri muuseumis. Foto: Eili Arula

Jõgeval Betti Alveri muuseumis avati laupäeva õhtul muuseumiöö raames Alo Mattiiseni elule ja loomingule pühendatud uus väljapanek.

Jõgeval sündinud viie isamaalise laulu autorile Alo Mattiisenile pühendatud väljapanek hõivab Betti Alveri muuseumist ühe toa. Väljapaneku keskmes on suurde valguskasti sätitud ajajoon, kus peal Mattiiseni elu tähtsamad sündmused ja pildid. Ajajoon täidab terve toa seina.

Toa teises seinas asub puutetundliku ekraaniga teler ehk infokiosk, kus saab vaadata pilte Alo Mattiisenist, kuulata tema loomingut, näha dokumentaalfilmi «Alo elu» ja tutvuda Mattiiseni sõprade ja lähedaste meenutustega armastatud heliloojast, kes suri 1996. aastal vaid 35-aastasena infarkti tagajärjel.

Päev enne väljapaneku avamist väisas muuseumi ka Alo Mattiiseni sõber ning Matiiseni kirjutatud isamaaliste laulude sõnade autor Jüri Leesment, kes kunagisele võitluskaaslasele pühendatud väljapanekuga igati rahule jäi. Mattiiseni eluloost pajatava valguskasti keskel oleval pildil seisab helilooja kõrval just tema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles