Muuseumirahvas paneb laupäeval peo püsti

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kunstimuuseumis saab end muuseumiööl riietada ajastukohastesse rõivastesse ning tunda end tõeliste antiikkreeklastena, nagu demonstreerivad muuseumi töötajad Jaanika Anderson (vasakult), Mareli Reinhold ja Ingrid Sahk.
Tartu ülikooli kunstimuuseumis saab end muuseumiööl riietada ajastukohastesse rõivastesse ning tunda end tõeliste antiikkreeklastena, nagu demonstreerivad muuseumi töötajad Jaanika Anderson (vasakult), Mareli Reinhold ja Ingrid Sahk. Foto: Kristjan Teedema

Nagu maikuu keskel juba meeldivaks tavaks saanud, avavad muuseumid ja teised mäluasutused ka selle laupäeva õhtul kõigile huvilistele tasuta oma uksed ja kogud. Eesti Vabariigi sajanda ja muuseumiöö kümnenda sünnipäeva puhul lähtuvad muuseumide pakutavad programmid teemast «Öös on pidu».

Tartust ning Tartu- ja Jõgevamaalt osaleb ligi 30 muuseumi ning mõistagi lähenevad kõik teemale oma nurga alt. Kuigi ametlikult algab muuseumiöö kell 18, hakkab näiteks linnamuuseumis elu keema juba kella kahest pealelõunal, kui muuseumi hoovil algab laat. Et avatud on romantilise alatooniga näitus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu», siis on ka linnamuuseumi programm kantud vastavast vaimust ning ajalooliste maitsete kohvikus saab mekkida roogasid 1920. ja 1930. aastate Eesti köögist.

Omapärane pidu mängitakse maha aga Tartu ülikooli kunstimuuseumis. Nimelt võivad kõik soovijad valida endale muuseumi kappidest antiikaja kreeklase rõivad ning kui need seljas, saab osaleda sümpoosionil ja nautida kauneid kunste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles