Ebaviisaka käitumise pärast ametist lahti tehtud komisjoni aseesimees valiti samale kohale tagasi (2)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terje Rudissaar sõnas juba pärast umbusaldamist, et suure tõenäosusega valitakse ta sellele kohale tagasi.
Terje Rudissaar sõnas juba pärast umbusaldamist, et suure tõenäosusega valitakse ta sellele kohale tagasi. Foto: Riina Mägi

Kaks nädalat tagasi umbusaldasid Jõgeva vallavolikogu liikmed volikogu eelarvekomisjoni aseesimeest Terje Rudissaart, kellele pandi pahaks komisjoni istungitel ebaviisakat käitumist. Täna toimunud istungil valis Jõgeva vallavolikogu värskelt umbusaldatud Rudissaare komisjoni aseesimehe kohale tagasi.

Jõgeva vallavolikogu eelarvekomisjoni aseesimehele Terje Rudissaarele esitatud umbusaldusavalduses seisis, et Rudissaar eirab süstemaatiliselt komisjoni istungil elementaarseid käitumis- ja viisakusreegleid, segab vallaametnike ettekannetele ja eelarvekomisjoni liikmete küsimustele ning sõnavõttudele vahele.

Rudissaar ise selgitas, et tal pole võimalik muud moodi aru pärida, kui sõnavõttudele vahele segada, sest komisjoni esimees Peep Põdder ei suvatse selgitada vallavalitsusest tulnud eelnõusid ning ei lase poolikult ette valmistatud eelnõusid vallavalitsusse tagasi saata.

Kaks nädalat tagasi hääletas Rudissaare umbusaldamise poolt 14 volikogu liiget, 7 oli vastu ning kaks jäi erapooletuks.

Peep Põdder seepeale märkis, et reisimine on kasulik ning ta saadaks hea meelega hoopis Rudissaare Europarlamenti viisakusreegleid õppima.

Tänasel volikogu istungul oli päevakorras eelarvekomisjoni esimehe valimine. Kandidaate sellele kohale oli kaks: senine esimees Peep Põdder ja umbusalduse saanud Terje Rudissaar.

Komisjoni esimehe kohale valis volikogu salajasel hääletusel 14 poolthäälega taas Peep Põdderi. Et rohkem kandidaate üles ei seatud, sai Rudissaar selle otsusega taas eelarvekomisjoni aseesimehe kohale.

See, et Põdderi ja Rudissaare suhted pole kõige soojemate killast, ilmnes veel tänase volikogu lõpufaasis. Istungi eelviimane punkt oli volikogu esimehe Raivo Meituse Brüsselise välislähetusele sõidu päevarahade maksmise otsus.

Rudissaar sõnas, et pole mõistlik volikogu esimehele päevarahasid tasuda, sest Brüsselisse kutsujaks on tema erakonnakaaslane, Reformierakonna liige Kaja Kallas.

Peep Põdder seepeale märkis, et reisimine on kasulik ning ta saadaks hea meelega hoopis Rudissaare Europarlamenti viisakusreegleid õppima. «Ma maksaks talle isegi omast taskust lähetustasu,» lisas Põdder.

Rudissaar tänas Põdderit sõnavõtu eest. «Mulle väga meeldib reisida, aga ma teen seda oma raha eest,» lisas ta.
 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles