Tartu laululava võtab pidustusteks uue ilme

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömees puhastas eile hommikupoolikul liivapritsiga laululava konstruktsiooni ja kaarelaudist vanast värvist. Kui see töö saab tehtud, võõbatakse kõik värske värviga üle.
Töömees puhastas eile hommikupoolikul liivapritsiga laululava konstruktsiooni ja kaarelaudist vanast värvist. Kui see töö saab tehtud, võõbatakse kõik värske värviga üle. Foto: Sille Annuk

Tänavu tulevad Tartus suured pidustused, näiteks üliõpilaslaulupidu Gaudeamus, ning seetõttu otsustas Tartu linnavalitsus renoveerida 1994. aastal taasavatud laululava. Seal pole seniajani suuri uuendusi ette võetud, kui välja jätta mõned hooldustööd.

Sel aastal on lava aga korralikult käsile võetud, kohale on veetud suured peenliivakotid, et liivapritsiga kaarelaudist ning seda ühendavat metall- ja puitkarkassi vanast värvist ja roostest puhastada. Pärast puhastamist laulukaar krunditakse ja värvitakse üle.

Esimene remont

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles