Tänavakunstnik Edward von Lõngus müüb sinimustvalget lippu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu loomemajanduskeskuses on oksjonitööde näitusel teiste hulgas Edward von Lõnguse «Mahamüümine» (digiprint kangal, 105 x 165 cm), mis meenutab väga Eesti lippu.
Tartu loomemajanduskeskuses on oksjonitööde näitusel teiste hulgas Edward von Lõnguse «Mahamüümine» (digiprint kangal, 105 x 165 cm), mis meenutab väga Eesti lippu. Foto: Sille Annuk

Tartu noore kunsti oksjo­­ni­­tel ei ole seni veel keegi sinimustvalget lippu müünud. Kodumaise tänavakunsti nimekaim esindaja Edward von Lõngus just seda nüüd teebki. Tõsi, puhtalt riigilipp see ei ole, sest sinise ja valge vahel on mustast laiust saanud metsa siluett, mis on osaliselt muutunud triipkoodiks. Autor on teosele andnud nimeks «Mahamüümine».

Tänavakunstniku sõnul ei koosne tema töö ainult lipust ja selle graafikast, sest selle teose kontseptuaalne raamistik hõlmab ka parajasti käimasolevat müügiakti ennast. Niisiis ühendab Edward von Lõngus oksjonitoimingu performance’ina oma teosesse. Tema sõnul on lipp sümbol, nagu ka selle müümine.

Saalis ja veebis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles