Kodanikualgatusest sünnib Emajõe äärde inimkett (8)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT03: PAUL VOLMER: TARTU, EESTI, 15MAY18 - Pildil ”Emajõe keti” üks peakorraldajaid Paul Volmer. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA
TRT03: PAUL VOLMER: TARTU, EESTI, 15MAY18 - Pildil ”Emajõe keti” üks peakorraldajaid Paul Volmer. ma/Foto MARGUS ANSU EESTI MEEDIA Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Tartlasest nelja lapse isa Paul Volmer (49) on saanud pooljuhuslikult Emajõe äärde tselluloositehase rajamise vastu kavandatava protestiaktsiooni peakorraldajaks. Laupäeva keskpäeval on plaanis Tartu südalinnas moodustada suur inimkett, järgneb kontsert, kus astuvad üles paljud Eesti muusikud.

Tselluloositehase rajamise vastu on koostatud tuhandete allkirjadega Tartu apell, volikogud on vastu võtnud deklaratsioone. Miks on veel tarvis meelsust näidata?

Olen loonud Facebookis Tartu tselluloositehase grupi, seal hakkas rahvas poolteist kuud tagasi nõudma, et tuleks mingisugune üritus. Valitsus ei reageerinud Tartu apellile, tungivalt nõuti, et rahvas peaks näitama, et on tselluloositehase vastu. Samas taheti näidata, et rahvas toetab Tartu linnavalitsust ja volikogu, kes on otsustanud sellele tehasele vastu seista.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles