Heiki Lill: kiri Tartust valitud rahvaesindajaile (1)

Heiki Lill
, Vabaerakonna liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Lill
Heiki Lill Foto: Kristel Visak

Tartu ja Tartu lähiümbruse inimeste meeli köidab kavandatava tselluloositehase ümber toimuv. Nagu hästi teate, on ka Tartu linnavolikogu avaldanud arvamust tselluloositehase eriplaneeringu kohta. Kindluse mõttes kordan üle: 19. märtsil saatis Tartu linnavalitsus riigi eriplaneeringu lõpetamise taotluse. Pärast eitava vastuse saamist otsustas linnavalitsus pöörduda eriplaneeringu lõpetamiseks kohtusse – vaidlustada vabariigi valitsuse otsus.

Tuletan meelde, et praegune valitsus koosneb kolme erakonna – Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit – liikmetest.

Tartu linnavalitsuse moodustasid Reformierakond ja Keskerakond. Siin tekib vastuolu: erakonnad kaebavad enese tehtud otsuse kohtusse! Tagatipuks peaks selle kõige eest keegi ka vastutama. Et Eestis valitakse erakondi, mitte persoone, siis ei vastuta kahjuks isikuliselt keegi.

Mida olete teinud selleks, et peatada riigi tasandil tselluloositehase eriplaneering, nagu soovis Tartu linnavolikogu ja soovivad paljud Tartu elanikud?

Läinud aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel oli võimalik kandideerida ka riigikogu liikmetel ja jätkata pärast valituks osutumist mõlema, nii riigikogu kui ka kohaliku omavalitsuse volikogu töös.

Seda põhjendati järjepidevalt, kui suurepärast võimalust viia riigikogus toimuv kohalike omavalitsusteni ja kohalikes omavalitsustes toimuv riigikokku ja/või valitsusse.

Head rahvasaadikud Heljo Pikhof, Ants Laaneots ning Aadu Must. Soovime teada, kuidas on teil õnnestunud viia Tartu elanike mured riigikokku ja valitsusse.

Mida olete teinud selleks, et peatada riigi tasandil tselluloositehase eriplaneering, nagu soovis Tartu linnavolikogu ja soovivad paljud Tartu elanikud?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles