Eesti Rahva Muuseum sai hinnalise auhinna (1)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa muuseumifoorumi hoolekogu esimees Jette Sandahl andis laupäeval kätte hinnalise auhinna Eesti Rahva Muuseumi delegatsioonile koosseisus Riina Reinvelt (vasakult), Agnes Aljas ja Pille Runnel. Delegatsiooni liikmed sattusid laval sinimustvalgesse järjestusse kogemata.
Euroopa muuseumifoorumi hoolekogu esimees Jette Sandahl andis laupäeval kätte hinnalise auhinna Eesti Rahva Muuseumi delegatsioonile koosseisus Riina Reinvelt (vasakult), Agnes Aljas ja Pille Runnel. Delegatsiooni liikmed sattusid laval sinimustvalgesse järjestusse kogemata. Foto: Ineta Zelca Simansone

Varssavis Euroopa muuseumifoorumi aastakonverentsi lõputseremoonial kuulutati läinud laupäeval Euroopa parimaks muuseumiks Londoni disainimuuseum. Eesti Rahva Muuseum (ERM) pälvis konkursi teise peapreemia – Kenneth Hudsoni auhinna.

Auhinna kätteandmisel selgitas Euroopa muuseumifoorumi hoolekogu liige, Euroopa aasta muuseumi auhinna žürii esimees Jose Gameiro, et Eesti Rahva Muuseum kogub, säilitab ja tõlgendab mälestusi viisil, mis teeb muuseumi kaasavaks ja loovaks õpikeskkonnaks kõigile.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis teatas, et Kenneth Hudsoni auhind on Euroopa muuseumipreemia, mida antakse uuenduslikele projektidele ja muuseumidele. Nendele, mis seavad inimesed esiplaanile ja mis inimesi kõnetavad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles