Läti eestlasest näitleja tuleb Vabaduse festivalile

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiera draamateatri lavastuse «Lõhnavad seened» trupis on 15 näitlejat, kelle hulgas teeb kaasa eesti verd Jaanus Johanson ehk Januss Johansons (62, esiplaanil).
Valmiera draamateatri lavastuse «Lõhnavad seened» trupis on 15 näitlejat, kelle hulgas teeb kaasa eesti verd Jaanus Johanson ehk Januss Johansons (62, esiplaanil). Foto: Valmiera teater

Alanud nädala teisel poolel tuleb Vanemuise kutsel Tartusse kolm teatritruppi – Gruusiast, Soomest ja Lätist –, et anda koos tartlastest lavajõududega Vabaduse teatrifestivalil ühtekokku viis etendust. Esimesena on kavas Valmiera draamateatri «Lõhnavad seened», kus teiste hulgas astub vaatajate ette eestlasest näitleja Jaanus Johanson.

Üle-eelmise sajandi teisel poolel lätlaste maale kolinud esivanematega Jaanus Johanson on sündinud Riias 19. aprillil 1956. Kuigi elanud ja töötanud kogu elu Lätimaal, on tema eesti keel nii hea, et peale teatritöö on ta ka tuntud tõlkijana. Ta lõpetas aastal 1978 Riias lavakunstikooli ja on sellest ajast saati töötanud Valmiera teatris.

Keelatud näidend

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles