Pala raamatukogu käsitöönäituse rätikud räägivad oma loo

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljapaneku koostajal Anu Saulil on põhjust oma kodukandi üle uhkust tunda. Käterätikuid loovutas näitusele koguni kolmkümmend inimest.
Väljapaneku koostajal Anu Saulil on põhjust oma kodukandi üle uhkust tunda. Käterätikuid loovutas näitusele koguni kolmkümmend inimest. Foto: Kristjan Teedema

Pala raamatukogu juhataja Anu Sauli peres on nii mõnedki vanavanemate esemed, mida hoolega alles hoitakse. Tema vanavanaema Emilie Leplandi käterätik räägib üht-teist põnevat perekonna ajaloost. Sauli huvitas, kas ka teistel seesuguseid rätikuid alles on. Ta küsis raamatukogus käijailt ja pani ka valla lehte kuulutuse.

Saul mõtles, et saada kokku sada rätikut «Eesti Vabariik 100» egiidi all on utoopia. Aga ei olnud.

Äsja avatud Pala raamatukogu näitusele tõid 31 inimest neid kokku 106. Vanu käterätte loovutasid naised, kes on praeguseks enamasti ise vanaemad. Rätikud aga pandi omal ajal kaasavaraks just nende vanaemadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles