Kuumus sundis nii mõnegi maratonijooksja katkestama

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik Tartu maastikumaratonil osalejaid jõudsid ise üle finišijoone tulla ning siis end vee ja puhkusega kosutada.
Enamik Tartu maastikumaratonil osalejaid jõudsid ise üle finišijoone tulla ning siis end vee ja puhkusega kosutada. Foto: Kristjan Teedema

Tänasel maastikumaratonil valitsenud põrgupalavus niitis rajal omajagu jooksjaid, kuid õnneks taipas enamik palavusega enesele liiga teinud sportlased ise rajalt kõrvale astuma.

Meedikute raadiosaatjates kõlasid juba tund pärast pika distantsi starti teated jooksjatest, kellest kuumus on rajal jagu saanud ning kes vajavad seetõttu turgutamist.

Võistlusraja eelviimases, Sassi teeninduspunkti esmaabitelgis lebas poolmaratoni distantsil jooksnud Maiu Täht, kes kurtis peapöörituse üle.

«See ilm pole minu jaoks,» sõnas ta. «Ma tegelikult nädal aega mõtlesin, kas ma üldse osalen jooksul, aga ikkagi täna hommikul otsustasin starti minna,» sõnas Täht.

«Keegi rajal teadvust ei kaotanud, seega võib öelda, et olukord oli kontrolli all,» märkis Laugamets

Ta selgitas, et tundis kümmekond kilomeetrit enne lõppu äkitselt peapööritust. «Võtsin siis eelmises punktis väikse puhkepausi ja mõtlesin, et ehk vean ikka lõpuni välja,» sõnas Täht, kes pärast hetkelist puhkust taas rajale sööstis.

Siiski paari kilomeetri pärast oli selge, et võistlus tuleb katki jätta. Sassi teendinduspunkti meedikud mõõtsid Maiu Tähe vererõhku ning selgus, et see oli ohtlikult madal.

Tartu maastikumaratoni meditsiinitöötajad
Tartu maastikumaratoni meditsiinitöötajad Foto: Kristjan Teedema

«Mul pole varem võistlusel sellist olukorda olnud,» sõnas Täht ning oli veendunud, et see jääb tal viimaseks jooksumaratoniks. «Pole enam kahekümnendates eluaastates, et võiks jooksurajal pingutada,» lisas Täht, kel vanust veidi üle kolmekümne.

Maratoni meditsiinipealik Andras Laugamets kiitis osalejaid öeldes, et jooksjad käitusid targalt ning ei pingutanud üle. «Keegi rajal teadvust ei kaotanud, seega võib öelda, et olukord oli kontrolli all,» märkis Laugamets, kes veel hommikul oli seda meelt, et ilm on maratonil osalejate jaoks üsna halastamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles