Oleg Gross ehitab soolaputkade asemele toidupoe

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva endine politsei- ja kohtumaja Pargi tänaval jäi tühjaks 2012. aasta suvel, mil korrakaitsjad ja õigusemõistjad kolisid üle tänava ehitatud uude hoonesse.
Jõgeva endine politsei- ja kohtumaja Pargi tänaval jäi tühjaks 2012. aasta suvel, mil korrakaitsjad ja õigusemõistjad kolisid üle tänava ehitatud uude hoonesse. Foto: Eili Arula

Jõgeval juba kuuendat aastat tühjana seisva endise politsei- ja kohtumaja aeg saab varsti ümber. Nimelt kavandab Rakvere ärimees Oleg Gross rajada sinna toidupoe. Uue kaupluse detailplaneering on juba töös.

2012. aasta suvel valmis Jõgeval Suurel tänaval uus politsei- ja kohtumaja ning korrakaitsjad ja õigusemõistjad kolisid Pargi tänaval asuvast vanast neljakorruselisest hoonest välja.

2016. aastal ostis Oleg Grossile kuuluv kontsern OG Elektra tühjana seisnud ja laguneva maja Riigi kinnisvara aktsiaseltsilt ära 29 000 euroga.

Kuigi ostust on möödas kaks aastat, jõudis detailplaneeringu koostamise järg kätte alles tänavu.

Aktsiaseltsi OG Elektra Tootmine juhatuse liige Kertu Olu selgitas, et selline pikk planeerimise protsess on üsna tavaline. «Neljapäeval toimus alles esimene detailplaneeringu arutelu ning detailplaneeringu kooskõlastamine ja vastuvõtmine nõuab veel omajagu aega,» lisas Olu.

Siiski on juba teada, et Jõgeva kesklinna ilmet reostav tondiloss lammutatakse maha ning sinna asemele ehitatakse ühekordne toidupood.

Grossi toidukaupade uue kaupluse detailplaneeringuga tegeleb arhitektuuribüroo Nafta OÜ arhitekt Madis Karu. «Sealne ehitusalune pind on 1250 ruutmeetrit. Kui suur pood täpselt tuleb, saab öelda alles siis, kui projekt valmis,» täpsustas Karu.

Jõgeval on juba üks Grossi toidukaupade pood, mis asub Tähe tänaval kortermajade vahel. Kertu Olu täpsustas, et praegune Grossi toidukauplus jääb alles.

Seda, millal vana maja lammutamine ja uue ehitamine võiks alata, ei soovinud Olu veel pakkuda. Arhitekt Madis Karu hinnangul võib see juhtuda kõige varem järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles