Supilinna seltsile ei meeldi uue trepi vaateplatvorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marja tänava uus trepp.
Marja tänava uus trepp. Foto: Allinas: Tiit Sild ja Henn Runnel

Kuigi lõplik seisukoht Marja tänava trepi kavandi asjus on supilinlaste hulgas kujunemata, kinnitas Supilinna seltsi esimees Mart Hiob, et nad ei saa väljendada toetust vaateplatvormi ehitusele.


Mart Hiob ütles linnaarhitektile saadetud kirjas, et nii Supilinna selts kui ka tema toetavad igati Marja tänava treppide ümberehitamist selliselt, et seal oleks võimalik liigelda ka veerevahenditega. Samas ei ole Supilinna selts kujundanud vaadet kavandatava vaateplatvormi kohta.

«Ühest küljest on põnev rajada trepiga seoses mingi uudne ja meeldejääv lisand, kuid teisest küljest tuleb kindlaks teha, kas see koht on selleks sobiv. Supilinnas oleme rõhunud järjepidevalt lihtsusele ja loomulikkusele, oleme püüdnud vältida teatud materjale nagu betoon ning hoonelisandusi nagu ripprõdud. Kavandatav vaateplatvorm aga sisaldab mõlemaid elemente. Seepärast teeb trepile niivõrd esiletõusva vaateplatvormi lisamine ettevaatlikuks,» kirjutas Hiob ning lisas, et ka trepi vahetud naabrid on juba väljendanud oma muret.

Supilinna selts vajab Hiobi sõnul seisukoha kujundamiseks väikest arutelu, mida ei ole veel tehtud.

Linnaarhitekt Tiit Sild ütles, et praegu ootab linn hinnapakkumisi ning seejärel selgub, kas linn trepi ehitust üldse toetab. «Avalik arutelu on olnud plaanis ja tuleb, aga enne ootame ära hinnakalkulatsiooni,» lausus Sild. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles