Noored istutasid ERMi parki veerandsada tamme (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia Klaabu kasvandikel polnud labidad esimest korda käes, nad said lasteaia hoovile veetud liivahunniku laialivedamisel samuti soovi korral aidata.
Lasteaia Klaabu kasvandikel polnud labidad esimest korda käes, nad said lasteaia hoovile veetud liivahunniku laialivedamisel samuti soovi korral aidata. Foto: Kristjan Teedema

Eile, Euroopa päeval kogunesid Tartu poolte lasteaedade ja koolide noored Eesti Rahva Muuseumi (ERM) Pärimuste parki, et panna kasvama 25 tamme.

Riigikantselei EV100 «Eesti 100 tamme» projekti juht Mari Valgepea nentis, et istikud on pärit puukoolist, kuna 2013. aastal Tartumaa laste poolt mulda pandud tammetõrud ei tahtnud istikuteks kasvada. «Küll aga on mõnes Eesti maakonnas mulda pistetud tõrud elujõulisteks istikuteks kasvanud, mis tammeparkidesse kasvama viiakse,» kinnitas Valgepea.

Pärimuste parki aitasid tamme istutada teiste hulgas ka Klaabu lasteaia kaks rühma. «Lastele meeldis väga kaevata ja töötada, neile anti ju suured labidad kätte,» ütles lasteaiaõpetaja Krista Makke. Põngerjad olid enne tammede istutamist lasteaias labidatööd hoolega praktiseerinud: nimelt veeti hoovi liiva, mida lapsed agaralt laiali vedada aitasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles