Jõgeva põhikooli nurgakivi paigaldamisele pani käe külge ka minister Reps

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue koolimaja nurgakivi paigaldamise tseremoonial osales ka haridusminister Mailis Reps (keskel), kes jagas oma mõtteid põhikooli direktori Triin Lõbu(vasakul) ja Jõgeva vallavolikgou esimehe Raivo Meitusega.
Uue koolimaja nurgakivi paigaldamise tseremoonial osales ka haridusminister Mailis Reps (keskel), kes jagas oma mõtteid põhikooli direktori Triin Lõbu(vasakul) ja Jõgeva vallavolikgou esimehe Raivo Meitusega. Foto: Marge Tasur / Jõgeva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist

Eile õhtul asetasid Jõgeva vallajuhid koos kooli juhtkonna, õpilaste ja ehitajatega Jõgeva põhikooli uuele koolimajale nurgakivi. Käsi ei peljanud mördiseks teha ka haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kes andis nurgakivi paikapanekusse oma panuse.

Minister Mailis Reps sõnas nurgakivi paigaldamisel, et praegusest investeeringust võidavad lapsed ja nende lapsed veel aastakümneid.

«Mul on hea meel, et Jõgeva esitas tugeva projekti ja saame selle abil teha koolimaja nii mugavamaks kui ka säästlikumaks,» ütles Reps.

Jõgeva põhikooli uus hoone ehitatakse vana koolimaja asemele. Koolimaja lammutustööd algasid mullu sügisel ning alles jäävad vaid võimla ja aula. Lisaks valmib koolimaja juurde ka uus raamatukogu.

Koolimaja ja raamatukogu ehituseks kulub ligi 6,8 miljonit eurot, sellele lisandub koolihoone sisustuse ja uute köögiseadmete maksumus.

Arhitekt Kalle Vellevoog sõnas eilsel nurgakivi tseremoonial, et põhikooli projekteerimine on olnud ääretult huvitav väljakutse. «Töö on erakordselt vastutusrikas. Koolimaja tuleb funktsionaalne, väljapaistev ning esteetiliselt ilus 21. sajandi õpikeskkonna vääriline hoone,» ütles ta.

Uue koolimaja projekteerib arhitekt Kalle Vellevoog. Vanast koolimajast jäävad alles vaid võimla ja aula.
Uue koolimaja projekteerib arhitekt Kalle Vellevoog. Vanast koolimajast jäävad alles vaid võimla ja aula. Foto: Marge Tasur / Jõgeva vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist

Koolimaja ja raamatukogu ehituseks kulub ligi 6,8 miljonit eurot, sellele lisandub koolihoone sisustuse ja uute köögiseadmete maksumus. Koolimaja ehitamist ja sisustamist toetab kuni 5 miljoni euro suuruse kaasfinantseeringuga Euroopa regionaalarengu fond. Veidi üle kahe miljoni euro on Jõgeva valla oma raha. Vabariigi valitsus kinnitas mullu 55,3 miljoni euro ulatuses investeeringuid omavalitsuste põhikoolide taristu suuremahuliseks ajakohastamiseks. Jõgeva põhikool sai Haapsalu kõrval suurima toetuse.

Ehitustöid teevad OÜ KRC Ehitus ja AS Tartu Ehitus. Arhitektibüroo JVR projekteeritud hoone valmib 2019. aasta kevadel. Kool ja raamatukogu saavad valmis järgmise aasta aprillis, uutes hoonetes alustatakse tegevust sama aasta 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles