Janno Zõbin: kassitapp – loomulik toiming või jõhker mõrv?

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Zõbin.
Janno Zõbin. Foto: Kristjan Teedema

Kassipoegi merekooli saata on julm ja ebaseaduslik, paraku kipuvad hulkuvad kassid pidurdamatult paljunema ja nendega tegelda ei taha õieti keegi, sest see nõuab raha ja aega.

Kevade uus ärkamine toob esile iga-aastase probleemi. Hulkuvad kassid toovad ilmale lugematul hulgal poegi, kes tänu soojale enamasti ellu jäävad. Nupsikutega kassimammad seavad end sisse majapidamiste varjulistes nurkades. Maal elavatele inimestele on tegu paraja nuhtlusega. On olemas legaalsed vahendid, et soovimatutest poegadest vabaneda. Kuid kas sellest alati piisab?

Ma ei taha kuidagi kahtluse alla seada nende inimeste püüdlusi, kes on hulkuvate loomade aitamise enda südameasjaks võtnud. Siiski pani mind ühes kassipäästeepopöas osalemine ohkama: oleks ometi külas mõni inimene, kes vaeste loomakeste maised piinad hetkega lõpetaks! Enda saamatuse tõttu ja üldisel pehmode ajastul tuleb aga neidki tikutulega taga otsida. Selgitan lähemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles