Tartlane astub keerdtrepi ideega kaasava eelarve võistlustulle

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Viitkar proovib ka sel aastal Sõpruse silla juurde keerdtreppi rajada. Ehkki ta seni pole rahastust saanud, visadust tal jagub.
Uno Viitkar proovib ka sel aastal Sõpruse silla juurde keerdtreppi rajada. Ehkki ta seni pole rahastust saanud, visadust tal jagub. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Tartu linna kaasava eelarve ideedekorje 2019. aastaks lõppes läinud pühapäeval. Tartlased käisid välja 57 ideed, millest valitakse välja 20–25 toekamat ja pannakse rahvahääletusele. Kaks parimat saavad teoks tegemiseks mõlemad kuni 100 000 eurot.

Üks, kes tihedas konkurentsis loodab oma ideega sõelale jääda, on reklaame valmistava firma Reklaamitsehh juhataja Uno Viitkar. Juba kolmandat korda püüab ta läbi suruda mõtet, et Sõpruse sillale on vaja ehitada vähemalt üks keerdtrepp. See peaks tulema Emajõe ja Anne kanali vahelisele alale, koerte jalutusväljaku poolele.

«Eks see on natuke nagu eurolaulu ennustamine. Sa kunagi ei tea, milline on sel õhtul Euroopa meelsus,» kommenteeris Viitkar konkurssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles