IFUSCO tõi Tartusse ligi kakssada soome-ugri tudengit

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome-ugri konverents Tartus.
Soome-ugri konverents Tartus. Foto: Erakogu

2.–5. mail Tartus kolmandat korda peetud iga-aastane rahvusvaheline soome-ugri tudengite konverents IFUSCO tõi kokku 173 noort huvilist. 

Osalejaid saabus 12 Euroopa riigist, lisaks oli ligi kolmandik osavõtjaist pärit Venemaalt, enamasti sealsetelt soome-ugri rahvaste aladelt. Konverentsil peeti 101 ettekannet, mille kohta kehtib IFUSCOdel traditsiooniliselt kolme keele reegel, mis tähendab, et iga esineja abstrakt, slaidid ja kõne peavad olema kolmes keeles.

IFUSCO üks eesmärke ongi näidata, et ka väiksemates keeltes saab teha teadusettekannet, ning ka seekordsel konverentsil kasutati 21 keelt, muu hulgas kõnelesid esinejad komi, udmurdi, mari ja karjala keeles.

Lisaks ettekannetele olid programmis võru, liivi ja isuri keele töötoad, mida korraldasid Tartu Ülikooli õppejõud, ning Anna Voronkova ja Sanna Hukkaneni juhendatud soome-ugri koomiksite joonistamise töötuba. Viimaste käe all varem valminud koomiksitest oli kogu konverentsi ajal üleval ka näitus.

Konverentsilt ei puudunud kultuuriprogramm, mille raames said delegatsioonid võimaluse laulude-tantsudega üles astuda. Käidi saunas, tutvuti Tartu soomeugrilike kohtadega ja külastati Eesti Rahva Muuseumi, viimasel päeval aga tehti väljasõidud Peipsi äärde ja Võrumaale.

Järgmise IFUSCO korraldajaks kandideeris Viini ülikooli delegatsioon ning osalejad kiitsid selle üksmeelselt heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles