Tartu linnamuuseumi uus direktor peaks selguma lähinädalate jooksul

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseumi hoone Narva maanteel.
Tartu linnamuuseumi hoone Narva maanteel. Foto: Sille Annuk

Juba poolteist aastat direktorita olnud Tartu linnamuuseum peaks saama uue juhi paari lähema nädala jooksul.

Kultuuri valdkonna abilinnapea Madis Lepajõe kinnitas, et konkursil on välja valitud kaks kandidaati, kellega on asutud läbirääkimistesse. Et üks kandidaatidest on hetkel lähetuses, on protsessis väike paus, kuid Lepajõe avaldas lootust, et kahe nädala pärast võiks olla otsus tehtud ning linnamuuseum saab viimaks endale uue juhi.

Madis Lepajõe sõnul ei tohi ta hetkel anda infot kummagi kandidaadi kohta, kuid Tartu Postimehe andmetel on üheks kandidaadiks praegune Eesti ajaloomuuseumi direktor Sirje Karis, kes on Tartu linnamuuseumit juhtinud ka aastatel 2002–2005.

«Ei kinnita ega lükka ümber,» ütles Madis Lepajõe Karise võimalikku kandideerimist kommenteerides.

Tartu linnamuuseum on direktorita 2016. aasta sügisest, kui toonane juht Merike Toomas ameti maha pani ning talle ei suudetud sama aasta septembris uut mantlipärijat leida. Sellest ajast on linnamuuseumi direktori kohusetäitjana töötanud arendusjuht Marge Rennit.

Rennit kinnitas, et tema praegustel valimistel uueks direktoriks ei kandideerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles