Kätepesukontsert algab kliinikumis keskpäeval

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätehügieenipäeva kontserdihetk 2017. aastast.
Kätehügieenipäeva kontserdihetk 2017. aastast. Foto: Kristjan Teedema

Täna keskpäeval tähistatakse Maarjamõisa haigla N. Lunini tänava poolses aatriumis rahvusvahelist kätehügieenipäeva fotokonkursi, loengu ja kontserdiga.

Ka kõikidel uudishimulikel ning neil, kel niigi on keskpäeva paiku arsti juurde asja, saavad võimalusel kas enne või pärast visiiti toimuvat jälgima jääda.

Juba alates kella 11-st on kliinikumi N. Lunini tänava poolses aatriumis võimalik tutvuda kätehooldustoodetega. Ka on seal avatud fotonäitus, mis on kokkuvõte mitmeid nädalaid kestnud fotokonkursist, kus kliinikumi töötajail paluti teha pilte mõnest meelolukast kätehügieeniga seotud toimingust.

Kolme parema foto autorit tunnustatakse just täna.

Nakkusarst Matti Maimets räägib ka veelkord sellest, milleks üldse inimestele kätehügieen.

Ning loomulikult leiavad täna aset muusikalised ettekanded kooridelt.

Eelmisel aastal astusid kliinikumi aatriumis koorid kätepesemislauludega üles esimest korda. Siis olid kohal naistekliiniku segakoor, biomeedikumi segakoor ja kliinikumi naiskoor. Saab näha, kas täna tuleb kätepesukontsert suurem või väiksem.

Kätehügieenipäeva korraldaja on TÜ Kliinikumis igal aastal olnud infektsioonikontrolliteenistus, kelle töötajad otsivad aina uusi nippe, kuidas sündmus majas tujuküllaseks muuta.

Kätehügieenipäeva on välja kuulutanud Ülemaailmne Terviseorganisatsioon (WHO) ning selleks on aasta viienda kuu viies päev valitud seetõttu, et käel on viis sõrme. Et 5. mai langes tänavu laupäevale, siis tähistatakse kätehügieenipäeva 7. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles