President viskas kaitseväelastega nalja ja kiitis neid (10)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid külastas täna Võrumaal Sänna lähistel suurõppust Siil, kus jagas ajateenijatele, reservväelastele ja teistele osalejatele kiidusõnu ning uuris, kui hästi nad oma tööd tunnevad. 

President Kersti Kaljulaid küsis ajateenijatelt täpseid ja teemakohaseid küsimusi. Pikemalt vestles ta tulejuhiga, kes peab täpselt teadma, kus tema liitlased ja vaenlased asuvad. «Mulle tundub, et te tõesti teate, mida teete,» kiitis president kaitseväelasi. 

Kiire peatus tehti ka parameedikute juures, kes on oma väljaõppe saanud just kaitseväes. Räägiti täpselt läbi, kus ning kuidas kannatanuid transporditakse ja ravitakse. 

Nooremseersant Mattias Mäeots.
Nooremseersant Mattias Mäeots. Foto: Sille Annuk

Ka ajateenijad kiitsid presidenti vahetute küsimuste ja huvitundmise eest. «Oli väga meeldiv, et president tuli meile sõjamaastikule külla ja uuris, mida me siin teeme. Huvi, mis president meie tegemiste vastu üles näitab, on väga tore,» ütles nooremseersant Mattias Mäeots. «Samuti oli väga tore see, et president suhtleb meiega vahetult, hea vaba on temaga rääkida.»

Mäeotsa sõnul on Siil seni olnud väga tõetruu, sest ka sõjas ei käi pidevalt tulistamine ja lahing, vaid vahel tuleb ka oodata ja kannatlikkust üles näidata. «Oleme terve aasta ka selleks valmistunud, seega on valmisolek päris hea,» kinnitas Mäeots.

Kapral Sander Ilves.
Kapral Sander Ilves. Foto: Sille Annuk

«Praegused ülesanded on sellised, millega oleme ajateenistuses ka varasemalt kokku puutunud, aga ootan huviga, mis on veel tulemas,» ütles kapral Sander Ilves. Temagi tunnistas, et õppusel on palju ootamist, kuid sellest pole midagi, sest pidevalt ei saagi lahingut pidada ning ka sõjas pole nii.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles