Peaminister käis helikopteriga Piirissaarel

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul kella üheksa paiku saabus peaminister Jüri Ratas helikopteriga Piirissaarele, kus kohtus kohaliku elu eestvedajate ja omavalitsusjuhtidega. Kohalike elurütmi see visiit eriti ei häirinud, kalurid olid järvel, paljud teised toas.

«Nägin, kuidas kopter tuli ja nägin, kuidas see ära läks, suuremat huvi ei tundud,» ütles Piirissaarel Tooni külas elav Maria Korotkova, kes töötab nüüd Tartu vallaga ühinenud Piirisaarel omavalitsuse menetlejana.

«Peaminister käis Tartu valla juhtidega kohtumas, see oli puhas vallavalitsuse asi, meie rahvas eriti ei osalenud, ainult meie Keskerakonna liikmed osalesid sel kohtumisel,» rääkis Maria Korotkova ja selgitas, et Keskerakond pole saarel kuigi menukas.

«Nad käisid ka Saare külas muuseumis, istusid seal ja ajasid juttu, aga kuuldavasti rahvas istus kodus,» lisas ta.

Peaminister Jüri Ratas kohtus valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel Piirissaarel Tartu vallavalitsuse ja -volikogu, kohaliku päästeseltsi, politsei- ja piirivalveameti ning kohaliku kogukonna esindajatega. Kohtumistel räägiti mandri ja saare vahelisest transpordist, aga ka päästealasest olukorrast, kalapüügi küsimustest ning prügimajandust puudutavatest probleemidest. 

Peaminister külastas nii Piirissaare külasid kui ka sadamat, päästedepood, kohalikku muuseumi ja kauplust.

Ratas ütles, et väikesaarte kogukondade küsimused on talle südamelähedased ning ta on saarerahvale külalislahkuse eest väga tänulik.

Kella poole üheteistkümne paiku tõusis kopter saarelt õhku ja võttis kursi Tartu poole.

Kalurid Igor Kuznetsov ja Vitali Trots tegid parajasti tööd, kui peaminister Jüri Ratas kopteriga Piirisaart külastas.
Kalurid Igor Kuznetsov ja Vitali Trots tegid parajasti tööd, kui peaminister Jüri Ratas kopteriga Piirisaart külastas. Foto: Vitali Trots

Päeva jooksul külastab peaminister siinkandis veel suurõppust Siil, osaleb 22. Kaara metsapäeval, Euroopa päeva üritusel Valgas ning kell 18–20 kogub peaminister Lõunakeskuses vähiravifondile annetusi.

Ülikoolilinnas viibib peaminister ka homme, et osaleda president Arnold Rüütli 90 aasta juubelile pühendatud konverentsil. Samuti osaleb ta Tartu koduta loomade varjupaiga talgutel ning külastab «Teeme ära» talgupäeva staapi ja helistamistalguid Tartu loodusmajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles