Tamme gümnaasium sai ainulaadse mehaanikaseina

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avati Tamme Gümnaasiumis mehaanikasein.
Täna avati Tamme Gümnaasiumis mehaanikasein. Foto: Kristjan Teedema

Puidust mehaanikasein koosneb moodulitest, mida kasutades saab õppida matemaatikat, füüsikat ja inseneeriat. Esialgu oli mehaanikasein mõeldud põhikooli lõpuklassile, aga idee autori, Spark Makerlabi juhatuse liikme Tarvo Metspalu (pildil) sõnul olid õpetajad kahtleval seisukohal, kas nii noored oskavad sellega midagi peale hakata. Nii saigi sihtrühmaks valitud gümnasistid.

Kui muusikud ja tantsijad alustavad õpinguid juba maast madalast, siis väga paljud tulevased insenerid saavad oma erialast aimu alles ülikoolis. «Mehaanikaseinal saavad õpilased teha esimese tutvuse inseneeriaga,» märkis Metspalu. Et see oleks huvitav, võib kätt proovida ka näiteks seifi lahtimuukimisel.

Kuna tegu on esimese mehaanikaseinaga, siis on ilmnenud juba ka puudujääke. Näiteks ei tööta veel vanaisa kella moodul päris hästi, sest puit «mängib» vastavalt keskkonnale. Edaspidi tehakse see moodul metallist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles