Järelvaadatav. Tartu ning Lõuna-Eesti arvamusliidrid põgenesid tulevikku

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Postimees kajastas 9. mail otseülekande ja blogiga Eesti Rahva Muuseumis (ERM) peetavat visioonipäeva «Tulevikku põgenemise tuba», kus mitmed arvamusliidrid ja visionäärid arutlevad Tartu ning Lõuna-Eesti edasise käekäigu üle. Videosalvestis on nüüd järelvaadatav.

Esimese osa järelvaadatav video:

Tartu 2024 Euroopa kultuuripealinnaks kandideerimise meeskond kutsus ERMi kokku 250 kultuuritegelast ja silmapaistvat kõnelejat, et rääkida Tartu ning Lõuna-Eesti ellujäämise kunstidest.

Korraldajate sõnul kujutas visioonipäev «Tulevikku põgenemise tuba» endast iselaadset põgenemist mugavusalast ja paigalseisust. Kavas oli ärksate mõtlejate osavõtul pidada nõu, millises suunas ja kuidas oleks tark Emajõelinna ja selle ümbruses elu eelolevatel aastatel edendada.

Kuulajate ette astusid Marju Lauristin, Allan Aksiim, Darran Anderson, Andres Juur, Mari Kalkun, Mika Keränen, Paavo Matsin, Jaan Naaber, Kaja Pae, Liina Pulges, Erik Puura, Priit Salumaa, Silver Sepp, Getter Suup, Sirje Joala alias Sirla ja Piret Talur.

Lisaks tuli välisnõustajana Tartule appi 2008. aastal Liverpoolis Euroopa kultuuripealinna projekti eest vedanud Neil Peterson. Teda intervjueeris Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.

Visioonipäeva juhtis Sigrid Solnik. Päeva programmi leiab siit.

Lisaks Tartule püüab Eesti linnadest 2024. aasta Euroopa kultuuripealinna tiitlit Narva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles