Puuetega inimesi oodatakse suvel pillilaagrisse

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillilaager on varasematel aastatel soovijatest enamasti täis olnud.
Pillilaager on varasematel aastatel soovijatest enamasti täis olnud. Foto: Assar Järvekülg
  • Õppima pääseb 30 tulijat, praegu on õige aeg end kirja panna.

Ansambel Allikabänd korraldab koos Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsiga sel suvel taas laagri, kus erivajadustega inimestel on võimalik arendada oma pillimänguoskust või õppida pilli mängima päris algusest peale.

Laager leiab aset 2. kuni 8. juulini Tartu Maarja kooli ruumides. Laagri peakorraldaja on erivajadustega inimestest koosneva Allikabändi mänedžer Assar Järvekülg.

Pillilaagri üks õppejõude on Toivo Sõmer, kes on Allikabändi juhendaja ja kes laagris õpetab kitarri ja ksülofoni. Veel on õppejõud Maimu Jõgeda, kes õpetab akordioni, Anneli Vilbaste, kes õpetab väikse kandle ja Tõnis Kirsipu, kes õpetab löökpillide mängimist.  Rando Kruus koolitab laagrilisi ukuleele ja Katariin Raska parmupilli osas ning Veronika Sõstar viib läbi regilaulu tunde.

Assar Järvekülg
Assar Järvekülg Foto: Kristjan Teedema

Assar Järvekülje sõnul mahub laagrisse umbes 30 inimest. «Igal ühel on võimalus proovida end aga rohkem kui ühes pillirühmas. Kuna laagri korraldajail pole ilmselt võimalik kõikidele pille muretseda, siis oma pill tasub kaasa võtta. Parem on olukord ukuleelede ja parmupillidega,» ütles ta. «Regilaulu õpetamine leiab aset aga kõigile laagrilistele ühistegevusena, pillimängu see-eest õpitakse väikestes gruppides.»

Pillilaagri lõppkontsert leiab aset Eesti Rahva Muuseumis 8 juulil, seal saavad laagrilised näidata oma uusi õpitud oskusi.

Assar Järvekülg palub soovijail end juba registreerida, kirjutades talle kas meiliaadressile assar.jarvekylg@mail.ee või helistades telefoninumbrile 5532716.

«Osalejailt ootame ka infot, kes millist pilli õppida soovib ning kas pill on endal olemas. Samuti seda, kas vajatakse majutust ning milliseid toidukordi soovitakse ning kas toidu osas on erisoove,» selgitas ta veel. «Nädalase laagri osalustasu on 45 eurot, millele ei lisandu mingeid muid kulusid.»

Puuetega inimestele mõeldud pillilaagrit korraldatakse juba neljandat aastat, inimesi registreerub sinna nii Tartust kui ka kaugematest paikadest, Saaremaalt kuni Ida-Virumaani.

Üks pillilaagri tund eelmisel suvel.
Üks pillilaagri tund eelmisel suvel. Foto: Assar Järvekülg
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles