Igavusenäituse mõttetu ja mõttekas igavus

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstimaja monumentaalgaleriis on Jevgeni Zolotko installatsioon «Miserere», kuhu kuulub ka hobune põrandal. 
Kunstimaja monumentaalgaleriis on Jevgeni Zolotko installatsioon «Miserere», kuhu kuulub ka hobune põrandal. Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Peeter Talvistu ja Jaak Tomberg korraldasid igavuse teemal 20. aprillil Tartu Elektriteatris terve päeva kestnud väga huvitava konverentsi «Igavuse esteetika». Ühe mõttena koorus välja tõdemus, et igavust on kahte liiki, mõttetut ja mõtteid tekitavat. Tarkade inimeste mõtetest laetuna läksin uuesti Talvistu kureeritud samanimelisele näitusele Tartu kunstimajas.

Kui käisin avamisel, jäi mulje, et osa väljapanekust on transpordi ajal kaduma läinud: peasaalis on viis maali Sirja-Liisa Eelmalt ja Peeter Mudistilt, akna juures kaks valguskasti Krista Mölderilt, kõrvalruumides Flo Kasearu ja Jaan Toomiku videod, väikses galeriis Imat Suumanni ja Ede Raadiku vähesed taiesed.

Nii jäigi mulje, et osa teoseid ei ole väljapanekusse jõudnud. Ainult monumentaalgalerii on Jevgeni Zolotko ootamatult ohtralt täitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles