Eksperiment. Kolme aastaga tuli punkti jagu tarkust juurde

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Kuusi illustratsioon

Tegin kolm aastat tagasi koos ligi 1200 tudengikandidaadiga Tartu ülikoolis akadeemilist testi, et vahetada eriala ehk hakata õppima juurat või ajakirjandust ja kommunikatsiooni. Toona õnnestus mul 88 punktiga mõlemale erialale kohe sisse pääseda, sest 80 punkti lävendi ületanud vabastati ülejäänud katsetest.

Tänavu otsustasin enda teadmised uuesti akadeemilises testis proovile panna, sest ülikooli pääsemise lävend on madalam 2015. aasta omast ning olin ka uudishimulik, kas test on palju muutunud. Olin skeptiline, kas saan ligilähedalegi eelmisele tulemusele. Ma ei ole ju 2015. aastast saadik matemaatikaga suurt tegemist teinud, kui jätta kõrvale nuputamine ehituspoes, et mitu rulli tapeeti tuleb osta.

Nii arvasingi, et akadeemilises testis ma tänavu üle 65 punkti ei saa, optimistlik pakkumine lõpptulemuseks oli 60–65 punkti, täpselt alla praeguse lävendi, et kindlustada otsepääs Tartu ülikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles