Jõgeva põhikooli uus hoone saab nurgakivi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva põhikooli lammutus
Jõgeva põhikooli lammutus Foto: Erakogu

Järgmisel teisipäeval paigaldatakse uuele Jõgeva põhikoolile (Rohu 10) ja raamatukogule nurgakivi. Nurgakivi paigaldamisel osalevad koolipere, vallaesindajad, ehitajad ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps.

«Põhikool on tähtis ja märgiline objekt tervele uuele Jõgeva vallale. Tahame, et Jõgeva laste ja noorte haridustee kulgeks inimsõbralikes ja tänapäevastes tingimustes. Jõgeva linnas on kaks nüüdisaegset lasteaeda ja riigigümnaasium. Põhikooliõpilastel on tulnud senini tagasihoidlikuma õpikeskkonnaga leppida. Nüüd saab ka see kitsaskoht lahendatud,» sõnas Jõgeva vallavanem Aare Olgo.

 

Vanal koolimajal puudus klassiruumides sundventilatsioon ja hoone oli soojustamata. Kaasajastamist vajasid kõik tehnosüsteemid. Koolimaja ja linnaraamatukogu ehituseks kulub kokku ligi 6,8 miljonit eurot, sellele lisandub koolihoone sisustus ja uued köögiseadmed. Koolimaja ehitamist ja sisustamist toetab kuni 5 miljoni euro suuruse kaasfinantseeringuga Euroopa Liit. Veidi üle kahe miljoni euro on Jõgeva valla omafinantseering.

 

Jõgeva põhikooli projektijuht Erki Teder sõnas, et nurgakivi panek on väärikas vahefiniš ja sobiv hetk tänu avaldamiseks kõikidele koostööpartneritele alates Jõgeva põhikooli kooliperest, kannatlikest peatöövõtjatest, projekteerijast kuni Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Rahandusministeeriumini välja. «Nende abil oleme pärast väga keerulist hankelepingu muutmise protsessi ehitamas hästi läbimõeldud ja kooli soove arvestava arhitektuurse lahendusega hoonet,» märkis Teder.

 

Uue koolimaja valmimiseni õpivad Jõgeva põhikooli lapsed kolmes hoones: Piiri tänaval asuvas endises ühisgümnaasiumis, noortekeskuses, lasteaias Rohutirts ning Jõgeva kunstikooli klassiruumides. Jõgeva põhikooli ehitustöid teostavad OÜ KRC Ehitus ja AS Tartu Ehitus. Arhitektuuribüroo JVR OÜ poolt projekteeritud hoone valmib 2019. aasta kevadel. Kool ning raamatukogu saavad oma uutes hoonetes tegevust alustada sama aasta 1. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles