Tartus ja Tartumaal peetakse sel nädalal maha õppelahingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurõppus Siil on kohal.
Suurõppus Siil on kohal. Foto: Kaitseliit
  • Riia, Ravila, Lehola ja Ujula tänava ning avaturu piirkonnas võib kosta pauke.

Täna algab ja kestab 14. maini kaitseväe korraldatud õppus Siil, millest võtab osa pea 15 000 inimest üle Eesti. Õppuse ajal, 4.–6. maini korraldab politsei- ja piirivalveamet (PPA) koostöös kaitseliidu Tartu malevaga Tartu linnas ja maakonnas sisejulgeolekuõppuse.

Sel ajal tagavad Tartu kesklinnas avalikku korda PPA ja kaitseliidu ühispatrullid ning aset leiavad väiksemad õppelahingud Riia, Ravila, Lehola ja Ujula tänava ning avaturu piirkonnas.

Õppelahingutes kasutatakse paukpadruneid ja lõhkepakette ning seetõttu panevad õppuse korraldajad kodanikele südamele, et kui keegi leiab õppuse alalt eseme, mille puhul tekib kahtlus, et see võib olla lõhkemata jäänud pakett või muu seesugune ese, siis ei tohi seda kindlasti puutuda. Kahtlase eseme leidmise korral tuleb meelde jätta selle asukoht ja teavitada sellest kaitseväelasi või helistada telefonil 112.

«Õppusel kasutatavad imitatsioonivahendid võivad tekitada ka müra, mistõttu politsei- ja piirivalveamet ja kaitseliit paluvad tekkivate ebameeldivuste pärast vabandust,» ütles teavitustöö ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Sander Silm. «Samuti soovitame mürapelglikud koduloomad hoida võimaluse korral ruumides.»

4. ja 5. mail kontrollitakse tavapärasest tihedamalt ka Tartu maakonnas liikuvaid sõidukeid ja isikuid. Pisteline kontroll kulgeb ladusalt, kui inimestel on ette näidata nii isikutunnistus kui ka mootorsõiduki dokumendid.

«Täname tartlasi kannatlikkuse eest! Oma mõistva suhtumisega aitate kaasa suurõppuse kordaminekule ja meie ühise turvalisuse tagamisele,» märkis Sander Silm. «Kui tekib küsimusi õppuse kohta, pöörduge julgelt lisainfo saamiseks tartu.siil@kaitseliit.ee või telefonil 5750 3118.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles