Galerii: Tartu lastekliinikus kukkus neiu neljanda korruse rõdult alla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva hommikul kella kümne ajal kukkus Tartus Lunini tänaval lastekliiniku neljanda korruse rõdult alla 15-aastane neiu. Kiirabi viis raskelt viga saanud noore inimese teisel pool tänavat asuvasse kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda.

Tartu ülikooli kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael kinnitas sama päeva õhtul, et kõrge kukkumise läbi teinud neiu viibib üliraskes seisundis arstide hoole all. Ühtlasi märkis ta, et patsiendil oli tõsine peatrauma ning teda tuli opereerida.

Loetud minutid pärast õnnetust oli sündmuskohal näha, et lastekliiniku neljandal korrusel on ühe palati rõduuks avatud ning rõdupiirde külge on seotud riideese, mis pealtnäha sarnaneb voodilinaga. Sama rõdu alla pargitud musta maasturi kapotil hakkas silma sügav mõlk ning auto põrkeraual olid kriimustused, mis andsid märku sellest, et neiu oli kukkunud vastu autot.

Palat, kust neiu alla kukkus, asub ägedate infektsioonide osakonnas, kus kliinikumi pressiesindaja selgituse kohaselt on patisentidel voli rõdudel jalutada.

Seda, kuidas sündmus lastekliinikus kodukorda ja patsientide liikumisvabadust võiks muuta, ei osanud Tael öelda. «Asjaga tegeletakse,» kommenteeris ta napisõnaliselt.

Politsei alustas juhtunu asjus kriminaalmenetlust. Pärast kiirabi lahkumist jäi sündmuskohale veel korrakaitsjate patrull ning veidi hiljem saabus uurija. «Menetlust alustati, et selgitada välja neiu kukkumise põhjus ja muud vajalikud üksikasjad,» vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius.

«Sellist laadi juhtumite puhul, kus kannatanu on alaealine, alustabki politsei asjaolude selgitamiseks reeglina kriminaalmenetlust,» märkis Sinkevicius. Ka rõhutas prokuratuuri pressinõunik, et uurimine on veel algfaasis ning seepärast ei ole võimalik selle võimalikke põhjuseid loetleda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles