Vanausuline, kes pidas kunsti pidupäevaks

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatus avaldatud paljude reprode hulgas on «Tartu vaade Jaani kirikule», mille Ivan Sokolov on jäädvustanud aastal 1930 akvarelliga.
Raamatus avaldatud paljude reprode hulgas on «Tartu vaade Jaani kirikule», mille Ivan Sokolov on jäädvustanud aastal 1930 akvarelliga. Foto: Kristjan Teedema repro

Kirjandusfestival Prima Vista toob endaga kaasa raamatuesitlusi. Üks värskeid trükiseid tutvustab vanausuliste perest pärit Tartu kunstniku Ivan Sokolovi (1884–1972) elu ja loomingut. Riivamisi on juttu ka tema 88 keerulise eluaasta jooksul kolm korda nime muutnud linna – Derpt, Jurjev, Tartu – olmest ja kultuurist ning ühtlasi vanausuliste kogukonnast ja selle kommetest.

Raamatu «Tartu kunstnik Ivan Sokolov. Elu ja looming» autor Nadežda Katajeva-Valk on teinud mitu aastat uurimistööd, et põhjalikult kirja panna kunstniku elulugu ja kirjeldada tema loomingut. Paksude suurte kaante vahel on ka autori usutlusi kunstnikku tundnud inimestega, näituste loetelu, nimekiri Sokolovi säilinud teostest jpm.

Raamatu kaas
Raamatu kaas Foto: Kristjan Teedema repro raamatu kaanest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles