Siil tekitab Tartus terava pantvangikriisi ja paneb püssid keset päeva paukuma

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Tartlastel ei tasu sel nädalal üllatuda, kui kuulevad uudist ülikoolilinna pantvangikriisist või silmavad tavatult palju politseiautosid ja kaitseväelasi. Reedel algab Tartus sisejulgeolekuõppus Siil, millel tagavad korda politsei- ja piirivalveameti ning kaitseliidu ühispatrullid.

Tartu- ja Jõgevamaal härib Siil igapäevast elu kõige rohkem Tartu linnas. Ka Jõgeval ja Elvas kontrollitakse õppuse käigus sõidukeid ja isikuid, seega ei tasu tsivilistidel ehmuda, kui politseinik palub dokumenti näha.

Lõuna prefektuuri politseikapten Ottomar Virk lubas võimalikult vähe linlaste igapäevaelu häirida, kuid tõdes, et natuke võib siiski tavapärane elurütm muutuda. «Mängime läbi erinevaid intsidente ja objektikaitse tegevusi Tartus. Ühtlasi tulevad maanteedele kontrollpunktid, kust kontrollime sõidukeid,» kirjeldas ta tegevusi, mis sel nädalal Tartus aset leiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles