Peipsi rannast leitud vana lodi jõuab sel nädalal osadena Tartusse

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi ääres Kuru külas elav Tõnis Rohtma andis oma leiust, vana lodja tükkidest muinsuskaitseametile teada ja hoidis vanal varal kuni äraviimiseni silma peal.
Peipsi ääres Kuru külas elav Tõnis Rohtma andis oma leiust, vana lodja tükkidest muinsuskaitseametile teada ja hoidis vanal varal kuni äraviimiseni silma peal. Foto: Kristjan Teedema

Tõnis Rohtma (48), kes elab Ida-Virumaal Kuru külas, käib iga päev Peipsi järve ääres jalgrattaga sõitmas, tulgu taevast või pussnuge. Ühel hommikul trenni tehes märkas ta vees päevinäinud pikki prusse, mis paistsid olevat mõne vana laeva osad.

«Põhi ja küljed näitasid, et see ei olnud mingi pisike kalapaat. Esialgu arvasin, et tükid kuuluvad üle kahesaja-aastasele laevale, mis on Venemaal tehtud,» rääkis ta. «Vaatasin, kuidas on siia sisse taotud kobad, ja mõtlesin, et see pidi olema veel aeg, kui üks mees vemblaga kõrval seisis ja jälgis, et need täpselt ühe vahega löödud oleks.»

Hoidis silma peal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles