Fotod: sajad tartlased käisid Emajõe hooaja avamisel

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad olid täna pärastlõunal Karlova sadamas platsis, sedapuhku aga mitte mõne õnnetuse pärast vaid Emajõe hooaja avamisel.

Muude ellujäämistarkuste kõrval andsid päästjad suurele hulgale pealtvaatajatele ka näpunäiteid, kuidas abi kutsuda. Telefonikõnes mängiti läbi olukord, kus inimene oli Sõpruse sillalt alla hüpanud ning uppumisohus.

Karlova sadamas olid kohal ka ühingu «Märjad käpad» liikmed, kes rääkisid kuidas veepäästekoera välja õpetatakse. Ühingu eestvedaja ja päästja Valvi Väli rääkis, et koera väljaõppeks võib kuluda kuni neli aastat. Eestis aga pidavat olema nii tublid koerad, kes isegi aastaga suudavad täieliku väljaõppe läbida. Ühingus on ligi 25 aktiivset liiget.

Valvi Väli ütles, et tema ei õpeta koera inimesest hammastega haarama. Päästeoperatsioonis annab juht käsu koerale, kes siis ujub inimese ümber nii kaua, kuni kannatanu koerast kinni haarab, seejärel kutsub juht koera kaldale.

Teine võimalus on juhil minna kannatanule järele koos koeraga, sel juhul haarab juht kinni kannatanust ja koerast, kes mõlemad inimesed kaldale toob. Koera kasutatakse sellisel juhul «mootorina». Näiteks päästekoertena töötavatel Newfoundlandi tõugu koertel on väga suur jõud ning kahe inimese kaldale toomine pole neile mingi küsimus.

Veel sai Emajõe hooaja avamisel vaadata politsei- ja päästeameti demonstratsiooni ja päästetehnikat, kuulata muusikat ja vaadata tantsijaid ning uudistada laadal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles