Kondiiter Õie Pritson lõi viledega barokkorelikoogi

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk võidukast lõpust, mida naudivad barokk­­orelikoogi idee autor, Jaani kiriku organist Elke Unt (vasakul) ning barokk-orelikoogi looja, Gustavi peakondiiter Õie Pritson.
Hetk võidukast lõpust, mida naudivad barokk­­orelikoogi idee autor, Jaani kiriku organist Elke Unt (vasakul) ning barokk-orelikoogi looja, Gustavi peakondiiter Õie Pritson. Foto: Sille Annuk

See on tõsine asi, ütles Gustavi peakondiiter Õie Pritson, ning asus siis efektsete žestide saatel barokkorelikoogile viimast dekoori ehitama.

Nagu nõiaköögis

Kõigepealt tõstis ta külmkapist välja plaaditäie rammusat, 24 tundi laagerdunud pruuni koogipõhja, mis oli kaetud vaarikapüreega, millesse omakorda lisatud vaarikaid. Siis lõikas ta koogipõhja tükkideks, tõstis tükid restile ja valas need üle šokolaadiga, milles röstitud pistaatsiapähklid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles