Galerii: Karsummil nähti lennumasinaid hõljuvast kondoomist hiidkanüülini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tudengite kevadpäevad soosivad täna vesist tegevust, kui keskpäeval algas Emajõe ääres isetehtud lennumasinate võistlus Karsumm ning kell kolm antakse start paadirallile. Karsummist võttis osa kaheksa võistkonda ning nende kõigi õhulend jäi üpris üürikeseks.

Emajõe voogudesse kukuti kiiresti hoolimata sellest, kas tegu oli kondoomi, kanüüli või kosmosesüstikut imiteeriva masinaga. Kuid lõbu oli laialt sellegipoolest ning kõik osalejad pääsesid peagi elusa ja tervena kaldale tagasi, et siis end juba tünnisaunas kosutada.

«Tegelikult oli vesi üllatavalt soe,» märkis Team Eco Race of Estonia koosseisus Tallinnast Tartusse saabunud Mart Pärtel, kes oli ka üks kolmest julgest, kes võttis lisaks võistkonnahüppele ette ka individuaalse soorituse ja kargas teist korda Emajõe vette napilt pärast seda, kui sealt just välja oli ronitud. «Aga nii oligi hea, üks minek, ei pea kaks korda kuivatama,» lisas Pärtel.

Võistkonna sooritusega jäi noormees rahule, kuigi lõpuks tuli napimast napimalt tunnistada Tartu Space Programi paremust. Nii Tallinna tehnikakõrgkooli tudengid ehk Eco Race of Estonia kui ka stiilsetes kostüümides «kosmosemehed» kogusid kohtunikelt võrdelt punkte, kuid esikohakarikas anti žürii otsusel siiski viimati nimetatutele.

Küll sai Team Eco Race of Estonia pikima õhulennu eripreemia. Parima sõu eest pälvis tunnustuse hiidkanüüliga Emajõkke plartsatanud Veredoonorid, samuti kuulus selle võistkonna liikmele Markus Tammele parima üksikhüppaja auhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles