Tudengipäevad tulevad tuntud headuses: homme karsumm ja paadiralli, kulminatsiooniks öölaulupidu nädala pärast

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karsumm! Homme kell 12 Emajõe ääres (ja sees).
Karsumm! Homme kell 12 Emajõe ääres (ja sees). Foto: Kristjan Teedema

Kuigi juba esmaspäeva hommikul pakuti tudengite kevadpäevade proloogina Raekoja platsil linnarahvale pannkooke, siis ametlikult saab suur üliõpilaste pidu hoo sisse täna. Järgmise laupäevani kestva festivali kavasse kuulub ligikaudu 150 põnevat üritust, mis korraldajate kinnitusel pakuvad eredaid elamusi nii tudengitele kui ka linnarahvale. 

Täna pärastlõunal toimub avaüritusena Tartu tudengiorganisatsioonide olümpia ning õhtul on kõik huvilised oodatud Kondiküttele, kus üheskoos sõidetakse ratastega läbi 12-kilomeetrine marsruut. Sõit algab Aparaaditehase hoovist kell 19.30. Kondikütte ürituse tõttu võib olla liiklus Tartu linnas kella 20 ja 22 vahel häiritud. 

Festivali teise päeva kavasse kuuluvad legendaarsed veeüritused Karsumm ja Paadiralli. Sel korral on Karsummi võistlustules nii lennumasinatega tiimid kui ka vabalt valitud rekvisiidiga üksikhüppajad. Karsumm algab kell 12 ja kell 15 asuvad Emajõel sõudma Paadiralli osalejad.

Õhtul kell 16 algab Vabaduse puiesteel Kastironimise võistluse finaal, kus omavahel võtavad mõõtu eelvooru parimad 5 naist ja 5 meest. 

Aprilli viimasel päeval, volbriööl, on kogu linnarahvas oodatud nautima volbrikontserti ja tuleetendust Emajõe kaldal Kaarsilla lähedal, peaesinejaks on Elephants From Neptune, soojendusesinejaks Rainer Ild. 

Kolmapäeval koondub festivali tegevus Aparaaditehasesse, kus päeva jooksul toimuvad  lauluvõistlus Songbattle, moe- ja omaloominguüritus Fashion Passion, Öötantsupidu ning palju muud huvitavat.

Festivali viimasel päeval toimub Tartu lumepargis algusega kell 21 suurejooneline Öölaulupidu. Öölaulupeole saab liikuda ühises rongkäigus, mis algab 19.30 Raekoja platsilt lumepargi suunas.  

Tartu tudengipäevade kevadfestivali kavaga saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles